Командувач Об’єднаних сил: Росія хоче через Азов далі просунутися Україною

Командувач Об’єднаних сил: Росія хоче через Азов далі просунутися Україною
Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв

Наразі ворог дуже активний передусім на маріупольському напрямку та в районі Азовського моря

Район Азовського моря становить особливий інтерес для Росії в плані подальшого військового просування на територію України.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung.

«Наразі ворог дуже активний передусім на маріупольському напрямку та в районі Азовського моря. Азовське море для Росії становить особливий інтерес, оскільки Москва вбачає тут можливість для подальшого просування на українську територію. І передусім Москва хоче пробити сухопутний коридор до окупованого Росією Кримського півострову», - сказав він.

За словами Наєва, ситуацію на першій лінії в зоні проведення операції Об'єднаних сил попри її складність можна охарактеризувати як «стабільну та контрольовану».

«Російські окупаційні війська наразі не наступають, але це не означає, що вони припинили свої спроби провокувати подальший конфлікт», - заявив він.

Командувач Об'єднаними силами наголосив, що українська сторона чітко дотримується Мінських домовленостей та, передусім, режиму припинення вогню. Водночас, противник завжди використовує перемир’я для перегрупування військ та здійснення нових провокацій - «це можуть підтвердити не лише наші солдати, а й міжнародні спостерігачі».

Напередодні Нового року командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв запевняв, що найгірше для жителів Сходу України вже позаду.

Раніше Наєв назвав кількість ліквідованих бойовиків з початку Операції об’єднаних сил.

Наєв також розповів, що на на окупованих територіях воює 32 тисячі осіб, серед яких 11 тисяч - російські військовослужбовці. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: