Російський Слідком відкрив кримінальну справу проти Чубарова

Російський Слідком відкрив кримінальну справу проти Чубарова

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Фото:Фейсбук

«Москва намагається залякати всіх нас напередодні 3 травня», – сказав Рефат Чубаров

Органи Слідчого комітету Росії (СК) в анексованому Криму порушили кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишнього депутата Верховної Ради України Рефата Чубарова.

Про це повідомляють на сайті Слідчого комітету Росії.

Російські слідчі звинувачують Рефата Чубарова, який проживає в Україні, в «організації масових заворушень», що нібито супроводжувалися насильством, які відбулися ще до анексії півострова. У повідомленні на сайті відомства стверджується, що «25 лютого 2014 року Чубаров... доручив своєму заступнику Ахтему Чийгозу організувати масові заворушення біля будівлі Верховної Ради і особисто керувати прихильниками Меджлісу, які брали в них участь».

Рефат Чубаров, коментуючи цю інформацію на своїй сторінці в Facebook, зазначив, що «Москва намагається залякати всіх нас напередодні 3 травня – дати проведення міжнародної мирної ненасильницької акції «Світ проти насильства і окупації. Марш гідності».Ну і звичайно, «сигнал» всім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і буде протистояти російській агресії і боротися за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом»

Раніше Меджліс кримськотатарського народу анонсував проведення 3 травня 2020 року мирної ненасильницької акції «Марш гідності в Крим».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: