Соратники Саакашвілі по черзі відмежувались від сутичок під Жовтневим

Соратники Саакашвілі по черзі відмежувались від сутичок під Жовтневим
Штурм Жовтневого палацу

Спроба захопити палац є дискредитацією мирного протесту, заявила Світлана Заліщук

Народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найем, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук не зрозуміли спроби захоплення Жовтневого палацу в Києві у неділю, 17 грудня, і відмежувались від дій протестувальників. Відповідні пости вони розмістили у Facebook.

Зокрема, Лещенко підкреслив, що захопленням палацу можна «зруйнувати залишки довіри серед політичних однодумців і відштовхнути суспільство».

У свою чергу, Найєм написав, що не зрозумів необхідності дій протестувальників біля Жовтневого палацу. За його словами, захоплення цієї будівлі було б одночасно безглуздим і дріб'язковим.

Заліщук заявила, що спроба захопити палац є дискредитацією мирного протесту.

Нагадаємо, ввечері у неділю, 17 грудня учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві. Це сталося після заклику лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі облаштувати у цій будівлі «координаційний штаб». У цей момент у палаці мав відбутися концерт всесвітньовідомого оркестру Гленна Міллера. Не зважаючи на ситуацію надворі, він почався, проте частина глядачів покинула глядацьку залу.

Під головним входом до палацу відбулося декілька сутичок, також лунали вибухи.

Водночас Саакашвілі відмежувався від спроби захоплення Жовтневого палацу.

Внаслідок сутичок під Жовтневим палацом постраждало 32 правоохоронці. На цей час вони із отруєнням невідомою речовиною перебувають у лікарні.

Сьогодні у Києві проходив черговий «Марш за імпічмент». Близько пів на дванадцяту його учасники почали збиратись біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Києві, що знаходиться у парку Шевченка. Потім учасники рушили на Майдан Незалежності, де було встановлено сцена, з якої політики і громадські діячі виголошували промови.

Посли Великої Британії та Канади засудили спробу захоплення. Також на спробу штурму відреагували у посольстві США в Україні

Дивіться також фотогалерею: Як прихильники Саакашвілі намагалися штурмом взяти Жовтневий палац

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: