США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк

США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк
Посол США в Україні Марі Йованович

Американський посол висловила найглибші співчуття родині й друзям Катерини Гандзюк

Посол США в Україні Марі Йованович висловила співчуття у зв'язку зі смертю радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє прес-служба посольства у Twitter.

«Від імені уряду США й американського народу висловлюю свої найглибші співчуття родині й друзям Катерини Гандзюк. Ми вкотре закликаємо українську владу притягнути злочинців до відповідальності, включно з замовниками», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерина Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що підозрюваного в організації вбивства Гандзюк було переведено до ізолятора СБУ у Києві. 

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним активістки Катерини Гандзюк, вбитої внаслідок нападу.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

Поліція працює над встановленням замовників нападу на Гандзюк. Правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєні цього злочину.

Поліція перекваліфікувала напад на чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк як закінчене умисне вбивство.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: