Стали відомі результати переговорів Порошенка у Парижі

Стали відомі результати переговорів Порошенка у Парижі
Лідери України, Франції та Німеччини обговорили введення миротворців на окупований Донбас

Лідери країн висловили тверду позицію щодо засудження фейкових виборів на Донбасі

Президент України Петро Порошенко обговорив із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель введення миротворців на окупований Донбас. Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці голови держави у Facebook.

«З президентом Макроном та канцлером Меркель обговорили просування пропозиції України щодо запровадження миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі і підтримки цієї позиції з боку Франції та Німеччини. Переконаний, тільки миротворці забезпечать безпековий компонент Мінських угод», - сказано у ньому.

Порошенко також уточнив, що під час тристоронньої зустрічі за участі президента Франції та канцлера Німеччини лідери країн висловили тверду позицію щодо засудження фейкових «виборів» на Донбасі і підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Було наголошено, що ці «вибори» - це факт брутального порушення Росією взятих на себе зобов’язань у рамках Мінських домовленостей. У той же час, відзначено відповідальне ставлення України до виконання Мінських домовленостей.

Увесь цивілізований світ засудив фейкові «вибори», які Росія проводить на окупованій частині Донбасу. Ці вибори ніким не будуть визнані, а з іншого боку – є заклик до відповідальності РФ як організатора цих «виборів», підкреслив президент.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав жителів окупованих територій Луганської та Донецької областей ігнорувати так звані вибори, що заплановані на 11 листопада.

Служба безпеки України встановила, що так звані вибори, організовані окупаційною адміністрацією Росії на Донбасі, будуть забезпечувати близько 6,5 тис. членів «дільничних виборчих комісій».

Як повідомлялося, раніше у США закликали жителів Донбасу бойкотувати «вибори» в ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко закликав мешканців «ДНР» та «ЛНР» не голосувати на так званих виборах, які пройдуть 11 листопада.

Читайте також статтю «Главкома»: Донбасу не залишили вибору

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: