В Криму саджають за ґрати пачками після 2014-го – Чийгоз

В Криму саджають за ґрати пачками після 2014-го – Чийгоз
Ілюстрація з відкритих джерел

«Люди були в шоці: саджали навіть тих, хто допомагав організовувати так званий референдум», - Чийгоз

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів у інтерв’ю  «Главкому», що за три роки бачив, як змінюється в'язниця у Криму.

«В Криму саджали за ґрати пачками після 2014-го. Правоохоронці піднімали всі старі справи. Люди були в шоці тому, що саджали тих, хто допомагав організовувати так званий референдум. І чиновників, і депутатів Верховної Ради Криму», - говорить Чийгоз.

Як зазначає Чийгоз, спочатку, коли в ув’язнених  запитували:«Ну що, отримали?», вони відповідали: «Та ні, зараз у Москві розберуться і все буде нормально».

Чийгоз також звертає увагу на стратегію поведінки «зрадників»: «Вони підтримують тих чи інших залежно поліпшення свого комфорту.  Коли цим колаборантам стає гірше, вони вже криють все, що ще вчора вважали ідеалом. «Якого дідька ця Росія сюди прийшла? Ось жили в Україні, добре жили!», - це їхні слова тепер».

Політик додає, що останнім часом у тюрмі кричали «Слава Україні», а у відповідь доносилося «Аллаху акбар». «І так скрізь», — говорить Чийгоз.

Нагадаємо, що 25 жовтня Росія звільнила Чийгоза і Умерова і передала Туреччині.

Повну версію інтрев'ю з Ахтемом Чийгозом читайте тут: Ахтем Чийгоз: Останнім часом у кримських тюрмах кричать «Слава Україні». У відповідь доноситься «Аллаху акбар»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: