В Україні планують скасувати «зайві» довідки, – міністр цифрової трансформації

В Україні планують скасувати «зайві» довідки, – міністр цифрової трансформації
Фото: Григорій Салай / Сегодня

Відцифрувати «совок» не варіант і краще просто позбутися від деяких документів – Федоров

В Україні в найближчій перспективі хочуть перевести в онлайн 100 найбільш затребуваних державних послуг, проте є такі, від яких взагалі краще позбутися.

Про це розповів в інтерв’ю сайту «Сьогодні» віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ще тиждень тому хотіли за рік 50 найбільш затребуваних держпослуг перевести в онлайн. Зараз хочемо 100. І зробити так, щоб за три роки цими послугами почали користуватися 50% цільової аудиторії. І щоб на 90% ці люди були задоволені», – сказав він.

Федоров зазначив, що оцифровувати «совок» і існуючі послуги не варіант. На його думку, багато довідок потрібно просто скасувати, оскільки послуги надаються дуже довго.

«Наприклад, довідка про несудимість. Ці дані є в спецреєстрі. Будь-яка організація може підключитися до реєстру і отримати інформацію. Навіщо змушувати людину отримувати довідку? Те ж саме з довідкою про місце реєстрації. Також є низка послуг з регулювання бізнесу. Ми розбираємося, які там зайві ліцензії. Готуємо список», – підкреслив міністр.

Нагадаємо, тепер українці будуть отримувати чеки на смартфони.

У найближчому майбутньому в Україні почнуть діяти водійські права і студентські квитки в електронному вигляді.

Як повідомлялося, українці закликають Президента України Володимира Зеленського зробити Україну першою державою, в якій можна буде розраховуватися «лайками» на побутовому рівні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: