Василевська-Смаглюк про 1,5 тис. правок до «антиколомойського» закону: Я їх не рахувала

Василевська-Смаглюк про 1,5 тис. правок до «антиколомойського» закону: Я їх не рахувала

За словами депутатки, її правки мають на меті привести ухвалений у першому читанні законопроєкт у відповідність до альтернативного проєкту закону, який вона подавала

Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що виступає за те, щоб проєкт закону писався не тільки під олігарха Ігоря Коломойського

Народна депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк підтвердила, що внесла «багато» правок до «антиколомойського» законопроєкту.

«Їх можна буде подивитися в порівняльній таблиці, коли вона буде готова… Я багато правок (подала, - ред), я їх не рахувала», — відповіла вона на питання журналіста НВ про подачу 1,5 тисячі правок.

За словами нардепки, її правки мають на меті привести ухвалений у першому читанні законопроєкт у відповідність до альтернативного проєкту закону, який вона подавала.

«Ідеологія законопроєкту зберігається. Єдине, що я приводжу до ладу всі кодекси у відповідність до того, як ці кодекси мають діяти. Ми пишемо законопроєкт під одну людину, а всі ці кодекси ламаємо. І виникає дуже багато суперечностей», — розповіла вона.

Коментуючи питання про те, що реєстрація рекордної кількості поправок є спробою зірвати ухвалення «антиколомойського» законопроєкту, «слуга народу» нагадала, що законодавством передбачені можливості ухвалення законопроєктів без розгляду правок, «просто треба набрати 256 голосів для проведення процедури».

Ольга Василевська-Смаглюк додала, що виступає за те, щоб проєкт закону писався не тільки під олігарха Ігоря Коломойського, а й враховував всіх колишніх власників банків, які мають претензії до Національного банку.

«Наслідки цього законопроєкту будуть тільки для Коломойського», — сказала вона.

Нагадаємо, що народні депутати внесли 13 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

За інформацією Центру протидії корупції, із загальних понад 13000 правок 6000 подав виключений з фракцій «Слуга Народу» Антон Поляков, ще близько 1500 правок подала діючий член фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

Раніше повідомлялося, що Тимур Міндіч, соратник Коломойського приїжджав в Офіс Зеленського перед голосуванням «антиколомойского» закону.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

До відома, Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: