ДСНС: Вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися

ДСНС: Вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися
Вибухи над складом боєприпасів поблизу на Чернігівщині

Піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення 16-ти кілометрової зони прилеглої до арсеналу

Станом на 10 годину 13 жовтня на території арсеналу зберігання боєприпасів на Чернігівщині детонація боєприпасів не спостерігається. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

У ДСНС нагадали, що упродовж дня 12 жовтня літаками Ан-32П та вертольотом Мі-8 ДСНС продовжувалось гасіння окремих осередків пожежі, здійснено 39 скидів води (186 тонн), всього з початку робіт – 85 скидів (554 тонн).

Крім того, піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення 16-ти кілометрової зони прилеглої до арсеналу.

«Протягом доби проводилося очищення 16 населених пунктах розташованих навколо арсеналу, завершено роботи у 6 населених пунктах», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: