Радіодиктант національної єдності 2023: де і коли дивитися трансляцію

Радіодиктант національної єдності 2023: де і коли дивитися трансляцію
фото ілюстративне

Текст радіодиктанту національної єдності оприлюднять у понеділок, 30 жовтня

У п'ятницю, 27 жовтня, відбудеться радіодиктант національної єдності – у День української писемності та мови. До заходу зможуть долучитися українці з будь-якої точки світу. Про це повідомляє пресслужба Уповноваженого із захисту державної мови.

«27 жовтня з 11:00 до 12:00 години радіодиктант звучатиме на хвилях «Українського радіо» та «Радіо Культура», наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура, YouTube-каналі Українського Радіо і на Facebook-сторінках «Суспільного», –  йдеться у повідомленні.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав українців з усіх куточків світу, а також усіх друзів України долучитися до написання диктанту.

«Запрошую долучитися до написання радіодиктанту. Нехай цьогорічний мовний марафон єдності, який зазвичай охоплював усіх охочих в Україні та з-за кордону, стане наймасовішим. Українська – мова Героїв! Українська – мова нашої Перемоги!», – наголосив Кремінь.

Відомо, що авторкою радіодиктанту-2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту – «Дороги України». До методичної роботи над радіодиктантом також долучилася мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко. Читатиме текст радіодиктанту-2023 актор театру та кіно Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

Текст радіодиктанту національної єдності оприлюднять у понеділок, 30 жовтня, об 11:00 – на сайті «Українського радіо» та «Суспільного Культура».

Диктанти на перевірку можна надіслати поштою або на e-mail:

  • паперові листи приймаються на адресу Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26; важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня;
  • або сфотографуйте чи відскануйте текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) і надішліть його на [email protected]; листи приймаються до 11:00 30 жовтня.

Нагадаємо, що радіодиктант щороку писали 9 листопада – у День української писемності та мови. З 2023 року, згідно з указом президента, відзначення Дня української писемності та мови перенесли на 27 жовтня. Тому змінилася й дата диктанту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: