Активісти скаржаться, що замовники нападу на Євромайдан Дніпра досі не названі

Активісти скаржаться, що замовники нападу на Євромайдан Дніпра досі не названі

Активісти сьогодні облаштували імпровізовану фотовиставку кадрів подій п’ятирічної давнини

Фото: «Радіо Свобода»

Учасники акції зазначали, що розчаровані тим, як відбувається розслідування побиття мирних протестувальників 26 січня 2014 року

Під будівлею Дніпропетровської облдержадміністрації 26 січня активісти Євромайдану згадували події п’ятирічної давнини. 26 січня 2014 року, під будівлею ОДА тодішня влада за допомогою «тітушок» намагалась придушити акцію проєвропейськи налаштованих демонстрантів, які прийшли вимагати відставки голови облдержадміністрації.

Як повідомляє «Радіо Свобода», на акцію зібралось кілька десятків дніпрян, активістів Євромайдану. Вони облаштували імпровізовану фотовиставку кадрів тих подій. На паркані ОДА, фактично на місці, де все відбувалось, розвісили кілька десятків світлин дніпровських журналістів, блогерів та громадських активістів.

Люди також ділились спогадами про той день.

af5384e

«Ми стояли біля ОДА і бачили, як гуртувалась міліція. І раптом хтось кричить: «Тітушки!». Спершу ми подумали, що це провокація, я не думала, що насправді будуть силові дії. Дехто з наших людей вже мав інформацію, що на території військового шпиталю, у церкві УПЦ (МП), палицями озброювали «тітушок». У них було ще кілька локацій, у тому числі в будівлі ОДА. Тобто ці дії були сплановані, і не «тітушками», це були лише виконавці», – розповіла учасниця подій Людмила Кострюкова.

Водночас учасники акції зазначали, що розчаровані тим, як відбувається розслідування побиття: замовники досі офіційно не названі, з десятків безпосередніх виконавців-«тітушок» покарані лише кілька людей. За словами активістів, правоохоронці досі не визначили, хто саме фінансував та організовував напад на мирних мітингарів, а також чому «тітушки» перебували в будівлях ОДА та облради.

Наразі активісти подали інформаційні запити до обласної прокуратури з вимогою поінформувати про хід розслідування й готують звернення до Генеральної прокуратури України.

Нагадаєма, захист екс-президента України Віктора Януковича у справі про держзраду подасть апеляцію на вирок, за яким йому присуджено 13 років ув'язнення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: