Держзрада Януковича: екс-президента засудили до 13 років в'язниці

Держзрада Януковича: екс-президента засудили до 13 років в'язниці
Судовий процес над Віктором Януковичем тривав 20 місяців

Прокурори вимагали для Януковича максимального покарання — 15 років позбавлення волі

Оболонський районний суд Києва 24 січня оголосив вирок екс-президенту України Віктору Януковичу за звинуваченням у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України. Екс-президента засудили до 13 років в'язниці.

Януковича у цій справі обвинувачували за такими статтями Кримінального кодексу:

  • Частина 5 стаття 27 — «Види співучасників».
  • Частина 3 стаття 110 — «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Карається позбавленням волі на термін від семи до дванадцяти років.
  • Частина 1 стаття 111 — «Державна зрада». Карається позбавленням волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років.
  • Частина 2 стаття 437 — «Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни». Карається позбавленням волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років.

Прокурори вимагали для Януковича максимального покарання — 15 років позбавлення волі.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що судовий процес над Януковичем тривав 20 місяців, це 89 засідань та 19 томів доказів зі сторони обвинувачення. У справі виступили 37 свідків з боку обвинувачення та 15 з боку захисту.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк раніше заявив, що екс-президента не буде на слуханні 24 січня. Також він не вийде на відеозв’язок. Також він повідомив, що його підзахисного прооперували.

Нагадаємо, у листопаді минулого року російські ЗМІ повідомляли, що Януковича госпіталізували до Московської клініки імені Скліфосовського з травмами хребта і коліна, які він отримав під час гри у теніс на підмосковному тенісному корті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: