Філарет на з’їзді Тимошенко згадав про роль Порошенка в отриманні Томосу

Філарет на з’їзді Тимошенко згадав про роль Порошенка в отриманні Томосу

Святійший Патріарх заявив, що для отримання Томосу Україною працювала церква і президенти

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що президент України Петро Порошенко сприяв отриманню Томосу Україною. Про це він сказав на «Форумі Єднання» у Києві, що відбувається з ініціативи лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, йдеться на сайті телеканалу «Прямий».

Святійший Патріарх зазначив, що над отриманням історичного документа багато працювала церква Київського патріархату і президенти України.

«Починаючи з першого президента Леоніда Макаровича Кравчука. І Кучма писав листи до Вселенського патріарха, і особливо Віктор Андрійович Ющенко, але досяг цієї мети діючий президент Петро Олексійович Порошенко», - наголосив патріарх Філарет.

«І ми дякуємо всім президентам, які докладали всіх зусиль», - додав він, наголошуючи на тому, що це не є втручанням у церковні справи, а «турбота про державу, де вони були і є президентами».

Як повідомлялося, Філарет відкрив з’їзд партії Тимошенко.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано Вселенським патріархом у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

А вже 9 січня у Стамбулі Томос підписали усі члени Синоду Вселенського Патріархату (фото).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: