Голова Інституту Нацпам‘яті хоче спитати громадян, чи треба вихідний 9 травня

Голова Інституту Нацпам‘яті хоче спитати громадян, чи треба вихідний 9 травня

В Україні 9 травня відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

«Не бачу жодної необхідності прив’язувати вихідний до 9-го», – Дробович

Голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Антон Дробович вважає, що до питання про скасування 9 травня як офіційно вихідного дня треба підійти з наукової точки зору, провести опитування, спитати громадян, порадитись з експертами.

Про це в інтерв’ю Громадському сказав голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

«Я не бачу жодної необхідності прив’язувати вихідний до 9-го. Можна зробити 8-го, можна скасувати. З точки зору національної пам’яті, це питання другорядне», – сказав Дробович.

Голова Українського інституту національної пам'яті зазначив, що є така річ як принцип інформованої згоди:якщо щось хочуть зробити з тобою, з твоїм тілом, з твоїм майбутнім, тебе мають проінформувати та запропонувати вибір.

«Роль УІНП проінформувати громадян, зробити максимально доступним те, що було викривлено, спотворене, оббріхане раніше, і запропонувати визначатися. Якщо ми поважаємо громадян, у нас немає іншого виходу. Ми, як державний сервіс, тільки так можемо вчиняти», – сказав Дробович.

Нагадаємо, у суботу, 9 травня, в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Медведчук та Бойко у карантин влаштували мініходу «Безсмертного полку». У Київ 9 травня в’їхала військова колона на чолі з Бойком і Медведчуком

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: