Італію хочуть оштрафувати на 3,5 млрд євро за те, що її уряд не зменшив держборг

Італію хочуть оштрафувати на 3,5 млрд євро за те, що її уряд не зменшив держборг
Рішення про застосування санкції проти Італії можуть ухвалити у червні або липні

Штраф мають схвалити міністри фінансів країн-членів ЄС

Єврокомісія планує накласти штраф на Італію у розмірі 0,2% від ВВП країни (3,5 мільярда євро) за недостатні зусилля для скорочення розміру дефіциту державного бюджету та державного боргу.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Штраф мають схвалити міністри фінансів країн-членів ЄС.

Підставою для накладання цього штрафу стане порушення Італією вимог ЄС щодо державного боргу та розміру дефіциту державного бюджету.

Так, державний борг не має перевищувати 60% від ВВП країни, а дефіцит бюджету — 3%. Розмір державного боргу Італії складає 132% від ВВП країни.

Рішення про застосування санкції проти Італії можуть ухвалити у червні або липні. Після цього Італії нададуть час для того, аби врегулювати свої фінанси. Якщо державний борг країни не зменшиться, то вони муситиме заплатити 3,5 мільярда євро.

Нагадаємо, 4 березня 2018 року на парламентських виборах в Італії перемогла популістська партія «Рух 5 зірок».

Партія намагалася об'єднатися в коаліцію з правоцентристською партією «Вперед, Італіє!». Але 20 квітня її очільник та екс-прем'єр Сільвіо Берлусконі відкинув коаліційну угоду.

25 квітня 2018 року лідер «Руху 5 зірок»  Луїджі Ді Майо заявив, що готовий до коаліційних переговорів з лівоцентристами з Демократичної партії Італії. У Демпартії заявили, що готові розпочати переговори, якщо п'ятизіркові відмовляться від перемовин з правоцентристами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: