В Італії на виборах до Європарламенту перемагає партія Сальвіні

В Італії на виборах до Європарламенту перемагає партія Сальвіні
Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні
Фото: Reuters

«Ліга півночі» здобуває від 27 до 31% підтримки

В Італії на виборах до Європарламенту перемагає правопопулістська «Ліга півночі» міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні.

Про це повідомляє DW.

Згідно з оприлюдненими даними екзит-полів, ця політична сила здобуває від 27 до 31% підтримки. Зазначається, що нинішній результат — найкращий для цієї політичної сили за всю її історію.

Натомість коаліційний партнер Ліги «Рух п'яти зірок» здобуває від 18,5 до 22,5 відсотка підтримки.

Водночас соціал-демократи набирають від 21 до 25 відостків.

Раніше повідомлялося, що Блок Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС) канцлера ФРН Ангели Меркель перемагає на виборах до Європарламенту у Німеччині, але з рекордно низьким результатом.

Згідно з оприлюдненими екзит-полами, на голосуванні до Європейського парламенту лідирує консервативна Австрійська народна партія (АНП) канцлера Себастьяна Курца.

За даними екзит-полів, на виборах до Європейського парламенту в Угорщині перемагає керівна націоналістична партія Фідес з результатом 56%.

Згідно з даними опитування проурядового центру Nezopont, партія прем’єр-міністра Віктора Орбана впевнено випередила Угорську соціалістичну партію і Демократичну коаліцію, які набрали по 10% голосів кожна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: