Пластуни підняли на Говерлу Вифлеємський вогонь миру

Пластуни підняли на Говерлу Вифлеємський вогонь миру
Зимова Говерла

Акцію традиційно проводить українська скаутська організація «Пласт»

Пластуни доставили Вифлеємський вогонь миру в українські Карпати. Спочатку вони побували на Говерлі, потім принесли лампаду на «Буковель»,  де відпочивають туристи різних віросповідань з усього світу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Ми нашою скаутською організацією «Пласт» намагаємось поширювати цей вогонь і на передову, і в госпіталі, і в церкви, і тим людям, які допомагають нашій організації. Місія особлива, місія поширювати хороші емоції, поширювати доброту», - розповіла пластунка Роксоляна Сидорська.

До святкового дійства долучилися й туристи, котрі обіцяють поважати традиції інших людей і вітати їх зі святом, навіть якщо самі не святкують.

«Ця свічка для нас – мов надія якась», - зізнаються гості курорту з Молдови. Аби цей день залишився в пам’яті надовше, туристів навчають плести обереги, якими вже кілька століть католики прикрашають оселі на Різдво. Етнічні поляки, які спеціально приїхали на «Буковель», розказати про свято та свої різдвяні традиції, котрі з нашими дуже схожі.

«Ми також починаємо 24 числа зі служби Божої, потім вночі Святвечір. І 25-го вже приходить Месія, тобто Ісус Христос. Ми, поляки, які є в Україні, у нас на столі також є кутя», - каже працівник Центру польської культури Соломія Плетеницька.

Раніше пластуни привезли військовим на Луганщині Вифлеємський вогонь миру.

Напередодні ввечері президент Петро Порошенко привітав українців, які святкують Різдво за григоріанським календарем. Глава держави у зверненні до українців зауважив, що «хоча нам загрожує ворог, хоча нашу країну і наш народ хочуть поневолити інші, у нас немає страху».

У понеділок в Базиліці святого Петра у Ватикані відбулася нічна Різдвяна Літургія під проводом Папи Римського Франциска.

На Софіївській площі у Святвечір, 24 грудня, відбулось святкування Різдва Христового.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: