Помер заступник командира Української добровольчої армії комбат Червень

Помер заступник командира Української добровольчої армії комбат Червень
Заступник командира УДА комбат Червень
Фото 8-го окремого батальйону «Аратта» у Facebook

Останні місяці Андрій Гергерт боровся з раком шлунку

Заступник командувача Української добровольчої армії, командир 8-го окремого батальйону «Аратта» Андрій Гергерт (Червень) помер після тривалої хвороби. Останні місяці Гергерт проходив лікування від онкологічного захворювання. Він пішов у віці 42 років. Трагічну звістку повідомили на сторінці батальйону в Facebook.

«Українська земля втратила великого сина, відважного воїна, відданого батька та люблячого чоловіка. Небесний батальйон доповнив ще один Герой України, який віддано захищав незалежність Батьківщини. Просимо всіх молитвою згадати Комбата, який довгий час боровся ще й з особистим ворогом – важкою хворобою», – йдеться у повідомленні.

41-річний Андрій Гергерт родом з Львівської області, за освітою – ветеринарний лікар. З 2001 року займався бізнесом в Криму, до столиці переїхав під час Майдану, де познайомився з Дмитром Ярошем і приєднався до «Правого сектору». У бойових діях на Донбасі брав участь з 2014 року, був заступником командира 2-го запасного батальйону, пізніше став командиром 8-ї окремої роти ДУК, яка з часом збільшилася до батальйону.
У Андрія Гергерта четверо дітей. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, в 2016 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Деталі про всі похоронні заходи повідомлять додатково.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: