Рада відправила на доопрацювання законопроєкт про реформу СБУ

Рада відправила на доопрацювання законопроєкт про реформу СБУ
Рішення про доопрацювання проєкту закону про СБУ підтримали 287 народних депутатів

Законопроєктом №3196 передбачається викласти в новій редакції закон «Про Службу безпеки України» та внести зміни до низки законодавчих актів з питань діяльності СБУ

Верховна Рада 20 травня відправила на повторне перше читання президентський законопроєкт №3196 «Про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України» щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України».

Таке рішення підтримали 287 народних депутатів.

Законопроєктом №3196 передбачається викласти в новій редакції закон «Про Службу безпеки України» та внести зміни до низки законодавчих актів з питань діяльності СБУ.

Як повідомлялося, в кінці березня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту відправити на повторне перше читання законопроект №3196 авторства президента Володимира Зеленського про зміну закону «Про Службу безпеки України».

Нагадаємо, проєкт закону «Про Службу безпеки України» подано президентом до парламенту 10 березня. Він містить системні нововведення, які дозволять українській спецслужбі перейти на якісно інший формат у своїй діяльності. Голова Служби Іван Баканов висловив сподівання, що Верховна Рада розгляне законопроєкт найближчим часом як невідкладний.

Також Главком писав, що заступник керівника з питань реформування СБУ Сергій Пунь вважає, що глобальних експериментів з реформами робити не варто.  І ця реформа має на меті не розширити повноваження СБУ, а підвищити ефективність її роботи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: