У «Народному фронті» розповіли про зустріч із Зеленським

У «Народному фронті» розповіли про зустріч із Зеленським
Бурбак сказав, що прочитав Зеленському лекцію з юриспруденції

Бурбак повідомив, що запропонував Зеленському свою кандидатуру на посаду прем’єр-міністра

Керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час сьогоднішньої зустрічі голів парламентських фракцій із президентом Володимиром Зеленським нагадав про неконституційність рішення щодо розпуску парламенту. Про це Бурбак повідомив у своєму дописі на Facebook. 

Бурбак також повідомив, що запропонував Зеленському свою кандидатуру на посаду прем’єр-міністра.

«Свою розмову я почав з основ права. Можу спокійно про це говорити, бо закінчив юридичний факультет Чернівецького університету», - зазначив він.

Базові положення теорії держави і права говорять нам, що є три гілки влади - законодавча, виконавча і судова, нагадав він: «Між ними повинен бути баланс. Для того, щоб країна працювала і щоб не було узурпації влади».

На що, за словами Бурбака, президент повідомив, що «на розпуск парламенту існує запит суспільства».

«На це я відповів йому, що сто років тому, у 1917-му, також був «запит» на «фабрики — робітникам», «землю - селянам», «ні - війні». Тоді ми заплатили високу ціну за такі «суспільні настрої». Україну окупувала радянська Росія. А потім був Голодомор, великий терор і знищення цвіту нації. Не знаю, чи на парах з історії їм про це розповідали», - нагадав Бурбак.

Потім, за словами керівника фракції «Народного фронту» розмова повернулася до юридичних аспектів.

«Беремо, кажу, нашу Конституцію, гарантом якої ви вчора присягнули бути. Стаття 90 чітко визначає три підстави для розпуску парламенту. Сьогодні жодної з них немає», - написав Бурбак.

За словами нардепа, він також повідомив президенту, що 17 травня фракція «Народного фронту» вийшла з парламентської коаліції «Європейська Україна».

«Голова Верховної Ради оголосив про припинення існування коаліції і початок формування нової. Все відповідно до Конституції», - зазначив керівник фракції «Народний фронт».

 «Ми ініціювали початок консультацій про створення нової коаліції, що мають тривати місяць — згідно з законом. Тобто, своїм указом про «розпуск парламенту» ви, пане президенте, унеможливите створення коаліції», - сказав він.

Крім того, керівник фракції «Народного фронту» нагадав про відставку уряду, про яку учора заявив Володимир Гройсман.

«Оскільки президент вчора вимагав негайної відставки уряду, я нагадав йому, що він мав би запропонувати свою кандидатуру на посаду прем’єра», - зауважив Бурбак.

«Відповіді не почув. Мене це дивує, бо якщо вимагаєш відставки уряду, значить готовий взяти відповідальність на себе і знаєш, як діяти далі», - написав Бурбак.

«А щодо сумнівних дочасних виборів в парламент -  ми готові», - наголосив керівник фракції «Народного фронту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: