До парламентських виборів політики готові - політолог

До парламентських виборів політики готові - політолог

«Якщо коаліції не буде через ті чи інші питання, то уже чинний президент буде продавлювати думку, що ось коаліції немає, і всі йдуть на дострокові парламентські вибори», - зазначив політолог Полтораков

До парламентських виборів готуються вже всі. Єдина проблема – не почати їх фальстартом за два місяці до початку чергових виборів, аби не витратити зайвих ресурсів. Таку думку висловив Олексій Полтораков, докторант факультету соціології КНУ ім. Шевченка, політолог, під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Якщо ж з’явиться указ президента про розпуск парламенту, а в ВРУ сформують нову коаліцію, адже «Народний фронт» вийшов, то буде стояти питання про чергові парламентські вибори. «Відбудеться перезавантаження не стільки системи, скільки відносин президента і парламенту. Якщо коаліції не буде через ті чи інші питання, то уже чинний президент буде продавлювати думку, що ось коаліції немає, і всі йдуть на дострокові парламентські вибори», - сказав Полтораков.

Нагадаємо, що Зеленський запросив глав фракцій зустрітися в Адміністрації президента 21 травня о 10:00 для обговорення питання розпуску парламенту VIII скликання.

Принагідно зауважимо, що восьмий склад ВР обирався у 2014 році на дострокових виборах. У липні фракція політичної партії «УДАР» Віталія Кличка» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода» оголосили про вихід із коаліції «Європейський вибір», куди входила і фракція «Батьківщина». Отже, тодішня парламентська коаліція припинила існування. Формування нової коаліції ніхто не мав бажання. Парламентарі прийняли рішення до саморозпуску. Було оголошено дострокові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

Переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: