Вселенський патріарх вшанував пам’ять жертв Голодомору

Вселенський патріарх вшанував пам’ять жертв Голодомору

«Співаючи «вічна пам’ять» цим вірним, ми пам’ятаємо про їх трагічний кінець та засвідчуємо всій нашій людській родині, що ми ніколи не повинні забувати про таку страшну трагедію» – Варфоломій

«ХХ століття можна вважати найбільш трагічним періодом в історії людства» – Варфоломій

У суботу, 28 листопада, у Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вшанував пам’ять жертв організованого радянською владою Голодомору в Україні.

Це відбулося під час Божественної Літургії за участю Вселенського Патріарха Варфоломія до 87-х роковин Голодомору в Україні, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив Вселенський патріарх, ХХ століття можна вважати найбільш трагічним періодом в історії людства. Окрім Першої та Другої світових воєн, під час нього сталися ще й інші трагедії людства, менше знайомі громадськості, або які майже ігноруються.

«Серед останніх слід згадати Голодомор – Великий голод в Україні, що мав на меті вбити голодом від семи до десяти мільйонів благочестивих українців у найжахливіші роки радянського режиму, з 1932 по 1933 рік, жертв якого ми з молитвою вшановуємо у цей день.

Сьогодні ми молимось про спокій для душ цих мільйонів благочестивих українців, яких наш Милостивий Господь переніс з темряви долини смутку й плачу до Країни живих, до «місця світла, місця освіження, звідки пішли біль, горе та смуток».

Співаючи «вічна пам’ять» цим вірним, ми пам’ятаємо про їх трагічний кінець та засвідчуємо всій нашій людській родині, що ми ніколи не повинні забувати про таку страшну трагедію, натомість ми повинні засудити винних у Голодоморі, щоб такі жорстокості не повторювалися в історії людства», – йдеться у зверненні Вселенського Патріарху.

Нагадаємо, 28 листопада в Україні вшановували пам’ять жертв голодоморів.

Президент України Володимир Зеленський та перша леді вшанували пам’ять жертв Голодоморів в Україні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: