Бессарабія через посуху практично залишилася без зернових

Бессарабія через посуху практично залишилася без зернових
У Херсонській, Одеській, та Миколаївській областях засуха та весняні заморозки знищили до 50% врожаю, - аграрій

У Бессарабії на даний час залишилося 10% пшениці, 20% посівів ріпаку, ячменю ж немає зовсім - все «згоріло», - аграрій

В Україні майже 95% валового збору пшениці та ячменю припадає на озимі. Проте цього року в основних «хлiбоносних» областях ситуація складається просто катастрофічна. Про це йдеться у матеріалі «Десять Київських водосховищ за вісім місяців. Чому Україну залишає вода».

Як розповів «Главкому» голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков, у Херсонській, Одеській, та Миколаївській областях засуха та весняні заморозки знищили до 50% врожаю.

«Так, навіть у Бессарабії, регіоні не дуже посушливому, на даний час залишилося 10% пшениці, 20% посівів ріпаку, ячменю ж немає зовсім - все «згоріло», - наголосив аграрій.

Зазначається, що у цьому регіоні через знищення врожаю засухою днями сталася трагедія. «Фермер із села Шевченкове Кілійського району на півдні Одещини Василь Сердюченко наклав на себе руки. Чоловік залишив посмертну записку. Він мав 150 гектарів орендованої у односельчан землі. Через страшну засуху посіви загинули повністю. Аграрій мав виплатити людям за оренду землі 900 тисяч гривень», - йдеться у матеріалі.

Також аграрії наголошують, що той факт, що з початку травня в Україні пішли дощі, становище не завжди виправляє: подекуди сильні грози та град знищують посіви, які вижили після аномальної зими

Як повідомлялося, українські аграрії можуть втратити до 25% врожаю через весняні заморозки.

Також супутниковий моніторинг дає невтішні прогнози урожаю для України, бо через засуху у квітні постраждали озимі у південних регіонах. 

https://youtu.be/2rMMCSyMlqY

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: