Держстат: економіка України минулого року зросла на 2,5%

Держстат: економіка України минулого року зросла на 2,5%

Держстат поліпшив квартальні оцінки зростання ВВП порівняно з раніше оприлюдненими оперативними оцінками

Зростання реального валового внутрішнього продукту України в 2017 році склало 2,5%.

Як повідомили у Державній службі статистики, така цифра перевищує раніше оприлюднену оперативну оцінку цього показника на рівні 2,2%.

Враховуючи оприлюднений показник і уточнені оцінки Держстату за 2016 рік, коли, вперше за чотири роки, було зафіксовано зростання ВВП - на 2,4%, у 2017 році зростання економіки України прискорилося.

Згідно з наведеними даними, Держстат поліпшив квартальні оцінки зростання ВВП порівняно з раніше оприлюдненими оперативними оцінками: до 2,2% з 1,8% у четвертому кварталі, до 2,4% з 2,1% в третьому, до 2,6% з 2,3% у другому і до 2,8% з 2,5% у першому кварталі.

Також повідомляється, що номінальний ВВП за підсумками року склав 2,983 трильйона гривень, а ВВП у розрахунку на одну людину – 70,210 тисячі гривень.

У Держстаті нагадали, що дані наводяться без урахування окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд оцінив розмір тіньового сектора в структурі економіки України в 44,8%.

До слова, голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин вважає, що економіка України може рости темпами в 4-6% на рік.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Франсіс Маліж: Україна знову у першій п’ятірці країн за обсягом інвестицій ЄБРР

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: