Ефективна логістика сприятиме порятунку економіки та збереженню експорту – ICC Ukraine

Ефективна логістика сприятиме порятунку економіки та збереженню експорту – ICC Ukraine
Експорт має бути в пріоритеті України. Це наш заробіток. Ми інакше не випливемо, - президент ICC Ukraine

В умовах світової економічно-фінансової кризи для влади підтримка експорту має бути пріоритетом, адже він допоможе мінімізувати негативні наслідки, - Щелкунов.

Підтримка експорту в часи кризи має бути пріоритетом для влади, тому вона повинна забезпечити нормальні умови для логістики. Про це заявив президент ICC Ukraine Володимир Щелкунов.

«Проблеми з перевалкою в портах, Укрзалізниця змушує бізнес укладати нові угоди, і не на користь бізнесу. Все це державні підприємства. В такому разі у мене питання, чи не можна, навіть без протекціоністських заходів, просто створити нормальні, ефективні умови для логістики. Запровадити мораторій на будь-які зміни в нормативно-договірній базі. Адже загалом все це відбивається на експортних надходженнях. Ми ж не галузь підтримуємо. Ми створюємо нормальні умови», – сказав Щелкунов.

На його думку, в умовах світової економічно-фінансової кризи для влади підтримка експорту має бути пріоритетом, адже він допоможе мінімізувати негативні наслідки.

«Особисто моя думка, експорт має бути в пріоритеті України. Це наш заробіток. Ми інакше не випливемо», – сказав Щелкунов.

Нагадаємо, раніше ексміністр промполітики Валерій Мазур наголосив на необхідності надати нині пріоритет в обслуговуванні на залізниці та в портах підприємствам-експортерам, які забезпечують приплив валюти в країну.

За повідомленнями ЗМІ, об'єднання підприємств «Укрметалургпром» і Федерація металургів України раніше звернулися до першого заступника міністра інфраструктури з проханням терміново звернути увагу на ситуацію, що склалася в українських портах, і вжити невідкладних заходів для забезпечення 100% виконання заявок українських підприємств-експортерів з боку державних транспортних компаній, в першу чергу ДП МТП «Південний» і АТ «Укрзалізниця».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: