Експортоорієнтовані галузі мають бути в пріоритеті уваги уряду - політолог

Експортоорієнтовані галузі мають бути в пріоритеті уваги уряду - політолог
Нині Україна входить в світову економічну кризу, спричинену карантином через коронавірус, і щоб врятувати вітчизняну економіку, держава повинна забезпечити підтримку бізнесу, - експерт

Найближчим часом будуть робитися спроби бодай частково запустити економіку. можливо, саме експортоорієнтовані галузі, що забезпечують надходження валюти, - Олещук

В умовах кризи влада повинна підтримати бізнес і експортоорієнтовані галузі мають бути в пріоритеті. Про це заявив політолог Петро Олещук.

Експерт зазначив, що нині Україна входить в світову економічну кризу, спричинену карантином через коронавірус, і щоб врятувати вітчизняну економіку, держава повинна забезпечити підтримку бізнесу.

«Криза носить загальносвітовий характер. Але те, що, наприклад, буквально нещодавно заявив прем'єр-міністр, він заявив про те, що в принципі всі розуміють, що тривалий час економіка країни в такому режимі не витримає, тому треба якось ставитися до перегляду карантину і принаймні до часткового запуску економіки, - це свідчить про те, що в уряду так само прекрасно розуміють всі перспективи, негативні наслідки», - пояснив Олещук

На його думку, пріоритет має бути наданий підприємствам-експортерам, що забезпечують надходження в країну валюти.

«Думаю, що найближчим часом будуть робитися якісь спроби бодай якось частково, галузево запустити економіку. Можливо, саме експортоорієнтовані галузі, вони в цьому випадку будуть в пріоритеті», - сказав Олещук.

Нагадаємо, раніше народний депутат України Муса Магомедов заявив, що в нинішніх кризових умовах, викликаних карантином, держава повинна надавати підтримку не тільки малому бізнесу, але і промисловості, яка є локомотивом економіки.

В свою чергу ексміністр промполітики Валерій Мазур наголосив на необхідності надати нині пріоритет в обслуговуванні на залізниці та в портах підприємствам-експортерам, які забезпечують приплив валюти в країну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: