Газ у Європі подешевшав до найнижчого рівня з вересня

Газ у Європі подешевшав до найнижчого рівня з вересня
Востаннє стільки блакитне паливо коштувало 24 вересня
Фото з відкритих джерел

Загальне падіння ціни за день становило майже 14%

Ціна газу в Європі під час торгів у четвер опустилася нижче за 900 доларів за 1 тисячу кубічних метрів. Це найнижча ціна на газові ф'ючерси вперше з 24 вересня. Про це свідчать дані Лондонської біржі ICE.

Ще на початку жовтня ціна сягнула рекордно великого показника у понад 1900 доларів.

Ціна листопадового ф'ючерсу на хабі TTF в Нідерландах о 18:42 за київським часом знизилася до позначки 897,8 доларів за 1 тисячу кубічних метрів або 74,88 євро за мегават-годину. Загальне падіння ціни за день становило майже 14%.

27 жовтня біржові торги газом у Європі закрилися на рівні 1040 доларів за тисячу метрів кубічних.

Нагадаємо, що до стрибків ціни цієї осені рекордом були ціни контракту «на день вперед» на TTF у 969 доларів за тисячу кубометрів, яку зафіксували 1 березня 2018 року.

Увесь жовтень ціни на газ стрімко росли, перевищуючи позначку у тисячу доларів. 28 вересня ціна склала понад 1000 доларів за тисячу кубометрів газу. Уже за кілька днів – 4 жовтня – ціна сягнула 1200 доларів за тисячу кубометрів газу.

Напередодні ціна на газ у Європі опустилася нижче $1 тисячі.

Як відомо, Президент Росії Володимир Путін доручив «Газпрому» збільшити поставки газу в сховища компанії у Європі. Це буде зроблено після того, як завершиться закачування газу до підземних сховищ в РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: