Глава ДАБІ Васильченко відсторонив на Київщині кума свого попередника Кудрявцева

Глава ДАБІ Васильченко відсторонив на Київщині кума свого попередника Кудрявцева
Підставою для відсторонення Андрія Григоренка стала службова записка Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду

Глава ДАБІ відкрив дисциплінарну справу проти Андрія Григоренка кума Кудрявцева, який орудував на Київщині

Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Юрій Васильченко відсторонив від виконання службових обов'язків в.о. директора Департаменту Держархбудінспекції в Київській області Андрія Григоренка. Про це повідомляється на офіційному сайті ДАБІ.

Зазначається, що проти в.о. директора Департаменту Держархбудінспекції в Київській області Андрія Григоренка порушили дисциплінарне провадження і відсторонили від виконання обов'язків. Підставою для відсторонення стала службова записка Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Зараз здійснюється перевірка діяльності чиновника.

Відстороненню передувала історія з хабарем, на якому кілька днів тому погорів інспектор будівельного нагляду Департаменту ДАБІ в Київській області. Підлеглий Григоренко вимагав хабар від приватного підприємця за те, щоб не притягати його до відповідальності і не накладати штраф в розмірі 1 500 000 грн за порушення містобудівних умов і обмежень. Невідомо скільки таких хабарів встиг отримати інспектор, закриваючи очі на очевидні порушення. І не дуже віриться в те, що його керівник просто не помічав такі «псевдо-перевірки».

За даними джерел «Главкому», сам Григоренко є кумом колишнього глави ДАБІ Олексія Кудрявцева.

За повідомленням ЗМІ, коли Кудрявцев був керівником ДАБІ, то організував ручне керування Реєстром дозвільних документів на будівництво ДАБІ та організував систему поборів з місцевих органів архітектурно-будівельного контролю, яким передав повноваження ДАБІ України за внесення даних до реєстру, а також нібито встановив для кожної області розміри щомісячних внесків з територіальних органів ДАБК в залежності від зареєстрованих документів.

Нагадаємо, що нардеп Іван Юнаков заявляв, що у ексглави ДАБІ Кудрявцева є корупційний «козир» і це Реєстр дозвільних документів.

До відома, Кабмін відправив главу ДАБІ Олексія Кудрявцева в грудні 2018 року відставку за фальшивий диплом, проте, багато ЗМІ писали, що Кудрявцев ще довгий час зберігав вплив на керівництво ДАБІ опосередковано через своїх ставлеників, зокрема, в.о голови ДАБІ Олександра Строкача, якого звільнили в грудні 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: