Гройсман пояснив, чому держава покладає спецзобов'язання (ПСО) на державні енергокомпанії

Гройсман пояснив, чому держава покладає спецзобов'язання (ПСО) на державні енергокомпанії
Під час запуску нового ринку електроенергії з 1 липня, мають бути захищені інтереси споживачів, - Гройсман

У секторі газу діє принцип, аналогічний тому, який Кабмін затвердив для ринку електроенергії

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає за єдиний підхід у виконанні компенсаторних функцій у сферах газу та електроенергії. Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів, що відбулося 5 червня.

«То, можливо, змінити систему взагалі на енергоносії в країні? Наприклад, сказати, що державний газ і приватний газ має бути проданий за фіксованою ціною. Може, й так зробити? Тоді це буде абсолютно правильна історія з точки зору балансу. Але з точки зору ринку до нас ніхто не прийде працювати взагалі», - сказав прем'єр, коментуючи пропозицію представника президента в КМУ Андрія Геруса накласти ПСО-зобов'язання на приватні енергогенеруючі компанії.

На думку Гройсмана, під час запуску нового ринку електроенергії, мають бути захищені інтереси споживачів.

«Тому я не хотів би зараз обговорювати цю дискусію. Я говорю тільки єдине. Перше. Парламент визначив, що ринок має бути прийнятий 1 липня і впроваджений в дію. Закон України. У нас немає варіантів сьогодні жодних, як тільки вводити його. Друга позиція, щоби ціни для населення і промисловості були обмежені і не привели до зростання», - підкреслив він.

Як повідомлялося, на сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України ухвалив дві найважливіші постанови, необхідні для запуску нового ринку електроенергії - «Про порядок накладення спеціальних зобов'язань на учасників ринку електроенергії для забезпечення загальносуспільних інтересів» і «Про затвердження порядку проведення електронних аукціонів з продажу електроенергії за двосторонніми договорами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: