Коли запрацює громадський транспорт? В уряді дали невтішний прогноз

Коли запрацює громадський транспорт? В уряді дали невтішний прогноз
Відразу після запуску транспорт працюватиме «за певними критеріями», - Криклій

Міністр інфраструктури прогнозує зняття карантинних обмежень і запуск громадського транспорту не раніше червня

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сказав, що громадський транспорт відновить свою роботу після зняття карантинних обмежень - не раніше червня. Про це Криклій заявив на «24 каналі».

Криклій пояснив, що фактично у травні в Україні буде пік захворюваності на коронавірус.

«Коли хвиля піде на пониження, тоді можна відновлювати роботу громадського транспорту, щоб він працював стабільно. Водночас ми розуміємо, що певні обмеження все одно будуть», – пояснив міністр і додав, якщо одразу скасувати, наприклад, масочний режим, то це може спричинити чергову хвилю захворюваності.

«Тому точно певний період транспорт працюватиме за певними критеріями. Але реалістично, що в червні-липні почнемо вже активніше працювати з громадським транспортом», – додав міністр інфраструктури.

Декілька днів тому Криклій заявляв, що в Україні громадській транспорт відновлюватиме свою роботу поступово, не раніше травня.

До слова, президент України Володимир Зеленський допускає пом'якшення карантинних заходів в Україні після 24 квітня, якщо ситуація з коронавірусом не буде погіршуватися

Як повідомлялося, 16 березня Кабмін постановив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби Covid-19.

Також з 18 березня були зупинені залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення. 25 березня було запроваджено надзвичайну ситуацію по всій Україні і продовжено карантин до 24 квітня.

Як повідомлялося, в Україні станом на 21 квітня 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

Нагадаємо, летальність від коронавірусної хвороби Covid-19 у людей віком від 50 років в Україні становить 5,1%. Люди із супутніми захворюваннями мають вищий ризик розвитку ускладнень.

Зазначимо, що число жертв коронавірусної інфекції Covid-19 у світі перетнуло позначку в 170 тисяч.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: