Президент розповів, коли в Україні можуть пом’якшити карантин

Президент розповів, коли в Україні можуть пом’якшити карантин
Уряд 24 квітня вийде на комунікацію з суспільством щодо карантину в Україні

Частково людей потрібно буде відпускати на роботу, заявив Зеленський

Президент України Володимир Зеленський допускає пом'якшення карантинних заходів в Україні після 24 квітня, якщо ситуація з коронавірусом не буде погіршуватися.

Про це глава держави сказав в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«З урядом 24 квітня ми вийдемо на комунікацію з суспільством. Люди зрозуміють, які заходи карантину будуть пом'якшені. Чому? Тому що частково людей потрібно буде відпускати на роботу, частково ті галузі, які для нас дуже важливі, будуть відкриватися. Частково може бути пом'якшення в травні щодо транспорту. Тобто, такі речі будуть, якщо не буде дуже великої хвилі (захворюваності на коронавірус, - ред.), - заявив Зеленський.

Він також сказав, що у разі недотримання карантину після Великодня в Україні від 2 до 10% населення можуть захворіти на коронавірус.

Зазначимо, що наразі рівень смертності від Covid-19 в Україні становить 2,7% від кількості заражених. Це значно нижчий показник, ніж середньосвітовий.

У МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.

Як повідомлялось, станом на 9 ранку 17 квітня в Україні лабораторно підтверджено 501 новий випадок захворювання на коронавірус. Із них - 31 дитина та 91 медпрацівник. Протягом доби із діагнозом Covid-19 було шпиталізовано 156 людей. Одужали минулої доби 60 пацієнтів. Померли дев'ятеро осіб. 

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: