Ексміністр економіки: пів мільйона українців можуть втратити роботу через коронавірус

Ексміністр економіки: пів мільйона українців можуть втратити роботу через коронавірус

У своїх розрахунках Тимофій Милованов посилається на досвід Китаю, де за місяць безробіття зросло на 1%

За консервативною оцінкою колишнього міністра економіки України, без роботи у результаті кризи можуть залишитися від 170 до 500 тисяч людей

Коронавірус в Україні може залишити без роботи від 170 до 500 тисяч українців. Таку думку висловив ексміністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

У своїх розрахунках він посилається на досвід Китаю, де за місяць безробіття зросло на 1%.

«В Україні безробіття приблизно 8,6%, що становить близько 1,5 млн осіб. Якщо безробіття зросте так само, як у Китаї, на 1%, це означатиме що 170 тисяч людей втратять роботу», - написав Милованов в Facebook.

Водночас ексчиновник зазначив, що ці цифри демонструють лише офіційну статистику і не враховують близько 20% українців, які працевлаштовані неофіційно.

Так, за словами колишнього міністра, саме ця категорія українців найменш захищена від звільнень за часів економічної кризи та карантину, особливо ті українці, які неофіційно працевлаштовані у сферах торгівлі, ремонту, харчування, транспорту. Таких в Україні близько 700 тисяч осіб.

«Припущення, що роботу втратять від чверті до половини неформально зайнятих працівників у найбільш уразливих галузях, може бути прийнято як обґрунтоване і консервативне. За такого сценарію це буде від 175 до 350 тисяч осіб», - пояснив Милованов.

Він додав, що ця цифра може бути ще більшою, якщо будуть звільняти українців, які працюють і в інших галузях.

Наприкінці лютого Милованов заявляв, що Україна не відчула негативного економічного впливу через поширення у світі коронавірусу.

Раніше ведучий ток-шоу «Свобода слова» Савік Шустер зупинив Милованова, коли той почав рахувати прибутки України від коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: