Ексміністр економіки запропонував для боротьби з коронавірусом стягнути гроші з власників збанкрутілих банків

Ексміністр економіки запропонував для боротьби з коронавірусом стягнути гроші з власників збанкрутілих банків
Для повернення грошей від власників збанкрутілих банків потрібна системна робота через правоохоронні органи, суди, та державні органи влади, - Милованов

Колишні власники збанкрутілих банків винні десятки мільярдів гривень, тільки в Приватбанку оцінка суми виведених грошей сягає більше $5 млрд, - Милованов

Ексміністр економіки Тимофій Милованов заявив, що для боротьби з коронавірусом варто стягнути гроші у колишніх власників збанкрутілих банків. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Милованова, у держави є «джерело грошей про яке всі забули».

«Гроші на підтримку людей та бізнесу можна було б взяти у колишніх власників збанкрутілих банків. Вони винні десятки мільярдів гривень. Тільки в Приватбанку оцінка суми виведених грошей сягає більше 5 млрд доларів. А є десятки інших банків», - нагадав ексміністр.

Милованов наголосив, що «для повернення цих грошей потрібна системна робота з колишніми власниками, через правоохоронні органи, суди, та державні органи влади».

Нагадаємо, уряд узгодив з МВФ фінальну версію законопроєкту про неповернення банків ексвласникам. Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду збільшене фінансування до $10 мільярдів, що буде включати в себе $5,5 мільярдів по трирічній програмі та $4,5 мільярди для подолання коронавірусу.

Президент Володимир Зеленський обговорив з главою МВФ збільшення допомоги Україні.

Як повідомлялося, Нацбанк пояснив, що передбачатимуть кредитні канікули для бізнесу на час карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: