Третина українців продовжує працювати під час карантину у звичному режимі - опитування

Третина українців продовжує працювати під час карантину у звичному режимі - опитування
 60% опитаних розповіли, що їхніх заощаджень, за умови трати доходів, може вистачити менше ніж на місяць

35% українців працюють у звичному режимі, 29% - дистанційно, 32% - пішли у відпустку і 4% - втратили роботу, - соціологи

35% опитаних українців продовжують працювати у звичному режимі після запровадження обмежень через поширення коронавірусу, 29% - працюють дистанційно, 32% - перебувають у відпустці за власним бажанням і 4% - втратили роботу. Про це свідчать результати опитування, що провела Соціологічна група «Рейтинг» (I хвиля: 25-27 березня, ІІ хвиля: 28-30 березня).

«Більше половини опитаних заявили, що обмежили вихід з дому у зв’язку з карантином. Третина зазначили, що дотримуються часткових обмежень. Лише кожен десятий зазначив, що не дотримується карантину.

Частіше про повне самообмеження зазначали мешканці Центру, жінки та представники найстаршої вікової групи», - йдеться у повідомленні

При цьому, 60% опитаних підкреслили, що їхніх заощаджень, за умови припинення отримання доходів, вистачить менше ніж на місяць.

«16% зазначили, що їм вистачить збережень на термін до 2 місяців, 7% – до 3 місяців, 6% – до півроку, 3% – до року і більше», - підкреслили соціологи.

Водночас майже 80% переживають, що в Україні наступить затяжна економічна криза.

«Більше двох третин схвильовані через те, що не зможуть купити необхідних ліків. Майже половина переживають через те, що не зможуть купити необхідних продуктів (52% – не переживають). Лише 25% схвильовані через те, що доведеться скасувати важливі події чи поїздки, водночас три чверті – не хвилюються через це», - йдеться у результатах опитування.

Опитування проводили серед населення віком від 18 років в усіх областях окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибіркова сукупність:  I хвиля - 1000 респондентів (25-27 березня 2020 р.), ІІ хвиля - 1000 респондентів (28-30 березня 2020 р.). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 4%.

Метод опитування - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Як повідомлялося, Кабмін збільшив бюджет Фонду допомоги з безробіття на 500 млн грн.

Кабмін спростив отримання допомоги по безробіттю на період карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: