Міністр соцполітики розповів, коли пенсія військових зросте вдвічі

Міністр соцполітики розповів, коли пенсія військових зросте вдвічі

Наступного року з 1 січня будуть переглядатися пенсії військовослужбовців

Уряд передбачив поетапне підвище пенсій для колишніх військових. Вже 2020 року вони матимуть розмір пенсійного забезпечення, що в два рази перевищуватиме нинішній.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Наступного року з 1 січня будуть переглядатися пенсії військовослужбовців. Якщо в цьому році підвищення склало в середньому 1500 гривень, то з 1 січня ще на 750 буде зростати пенсія військовослужбовців, які знаходяться на заслуженому відпочинку. І, як ви пам’ятаєте, цей процес триватиме. І з 1 січня 2020 року ще на 750. Таким чином пенсія людей, які були військовослужбовцями, зросте порівняно з 2017 роком удвічі», - пояснив міністр.

Окрім того, з 1 березня почне працювати формула індексації пенсій для усіх категорій населення, закладена законом щодо пенсійної реформи – 50% від рівня зростання зарплати за попередній рік, плюс 50% від рівня інфляції.

«Ці коефіцієнти ми знатимемо всередині лютого. І з 1 березня відбудеться відповідно перерахунок. Прем’єр-міністр України, представляючи нового керівника Пенсійного фонду, дав доручення, щоб Пенсійний фонд вже зараз займався підготовкою до цих процесів», - додав міністр.

Зазначимо, що щорічно з 2013 по 2016 рік середня пенсія в Україні росла не більше, ніж на 10%. У 2017 році після ухвалення закону про підвищення пенсій середня виплата зросла на 36% з 1828 грн до 2479 грн. 

Нагадаємо, в Україні з 2019 року стартує автоматичне осучаснення пенсій, яке стане щорічним, а перерахунок виплат при цьому не залежатиме надалі від рішень уряду.

Раніше повідомлялося, що Мінсоцполітики готує новий порядок виплати пенсій на окупованому Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: