На очищення «Дружби» від брудної російської нафти піде кілька місяців

На очищення «Дружби» від брудної російської нафти піде кілька місяців

29 квітня почалося прокачування нафти трубопроводом

Для повного відновлення роботи трубопроводу «Дружба» після надходження в нього забруднених нафтопродуктів із Росії потрібно кілька місяців.

Про це повідомляє прес-служба концерну «Белнефтехим».

«Вжиті заходи дозволять відновити роботу лише однієї нитки трубопроводу «Дружба». Для повного відновлення необхідно кілька місяців напруженої роботи», - йдеться в прес-релізі.

У концерні зазначили, що за інформацією диспетчерської служби ВАТ «Гомельтранснафта Дружба», 29 квітня о 17:40 почалося прокачування нафти, що відповідає стандартним параметрам, від російської ЛВДС «Унеча» в сторону білорусько-російського кордону і ЛВДС «Мозир».

За даними «Белнефтехима», надходження нафти на білоруську територію очікується не раніше 23:00 2 травня, а на ЛВДС «Мозир» нафта, що відповідатиме ДОСТу, надійде не раніше 4 травня.

Потім неякісну нафту в обсязі близько 50 тис. тонн буде витіснено з російської ділянки в резервуарний парк ЛВДС «Унеча». З білоруської ділянки від кордону з РФ забруднену нафту в кількості понад 120 тис. тонн буде витіснено в резервуарний парк ЛВДС «Мозир», зазначається в прес-релізі.

Нагадаємо, 19 квітня «Белнефтехим» поскаржився на погіршення якості російської нафти марки Urals.

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

В той же день польський оператор трубопроводів PERN заявив, що зафіксував погіршення якості російської нафти, що надходить з Білорусі по нафтопроводу «Дружба». «Гомельтранснафта» повідомляла про підвищений вміст хлорорганічних сполук в сировині.

25 квітня о 21:43 «Укртранснафта» вимушено призупинила транзит нафти нафтопроводом «Мозир-Броди». Оператор змушений був це зробити, тому що на приймально-здавальній дільниці «Будковце» (Словаччина) відмовилисьприймати неякісну російську нафту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: