Журналісти виявили ділові зв’язки представника Трампа з оточенням Путіна

Журналісти виявили ділові зв’язки представника Трампа з оточенням Путіна
Комерційний секретар США Вілбур Росс

Судноплавна компанії Вілбура Росса начебто отримала понад 68 млн доларів від російської компанії, що належить зятеві Путіна

Комерційний секретар США Вілбур Росс – магнат у сфері приватного капіталу має ділові зв’язки із представниками з оточення президента Володимира Путіна.

Про це йдеться у «Райських паперах», оприлюднених Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань.

«Один офшорний веб-сайт приводить до комерційного секретаря Трампа, магната приватного капіталу Вілбура Росса, який має частку в судноплавній компанії, яка отримала понад 68 млн доларів доходів з 2014 року від російської енергетичної компанії, що належить зятеві президента Росії Володимира Путіна», - повідомили журналісти.

Зокрема, йдеться про «інтерес» до Navigator Holdings, яка бере участь у транспортуванні нафти та газу для російської енергетичної компанії «Сибур», акціонером якої є зять Путіна Кирил Шамалов.

До того ж, акціонери компанії «Сибур», зокрема російський мільярдер Геннадій Тимченко, перебувають під санкціями в США.

Зазначимо, що «Сибур» - основний замовник компанії Navigator Holdings, який сплатив у 2016 році більше 23 мільйонів доларів.

Як повідомляв «Главком», ввечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема ЗМІ припускають, що метою створення офшорної компанії президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків

Журналістам вдалося дізнатися, що один екс-соратників Януковича Антон Пригодський через офшорну мальтійську компанію замовив 37-метрову яхту вартістю понад €13 млн. Ще одним фігурантом «Райських паперів» виявився колишній віце-прем'єр-міністр України від Радикальної партії Валерій Вощевський.

Також повідомлялося, що Кремль інвестував у Twitter та Facebook.

За інформацією з «Райських паперів», загалом оліхархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів.

Фонди королеви Великобританії Єлизавети II інвестували в офшори близько 10 млн фунтів. Представник королеви вже визнав інвестиції в фонд на Кайманах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: