Під час війни Кабмін вирішив створити найшвидшу митницю у світі

Під час війни Кабмін вирішив створити найшвидшу митницю у світі
Вантажі їхатимуть через кордон без жодних перешкод

Оформлення на митниці займатиме не більше 15 хвилин, обіцяє Шмигаль

Уряд України ухвалив рішення про максимальне спрощення усіх митних процедур. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму зверненні до українців.

«Ми ставимо мету створити найшвидшу митницю у світі. Жодних паперів на митниці. Без сплати ПДВ, мита та митних платежів одразу після прийняття та набрання чинності змінами до митного та податкового кодексів. За декларативним принципом», - заявив прем’єр.

Він пояснив, як працюватиме система: «Той, хто хоче залишатися на загальній системі, сплачує лише ПДВ, при цьому таке оформлення має займати не більше 15 хвилин. Ті, хто просто хоче везти товар в Україну без будь-якого митного оформлення, — завчасно заповнюйте ВМД декларацію і проїжджайте. Вантажі їхатимуть через кордон без жодних перешкод».

Постанову Кабміну вже ухвалено.

Уряд очікує, що Верховна Рада якнайшвидше звільнить від мита та ПДВ всі товари, які сьогодні їдуть в Україну.

Нагадаємо, уряд України, аби підтримати український бізнес і вирішити питання продовольчої кризи через війну, вирішив напряму закуповувати в українських виробників ключові соціальні продукти і роздавати їх безкоштовно мешканцям прифронтових територій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: