Промисловці та аграрії вимагають, аби чергове зростання тарифів на залізниці було обґрунтованим

Промисловці та аграрії вимагають, аби чергове зростання тарифів на залізниці було обґрунтованим
Аграрії вважають, що зараз підвищення тарифів базується лише на інфляційному факторі

Підвищення вартості послуг «Укрзалізниці» має супроводжуватися чітким планом щодо поліпшення інфраструктури, - аграрій

Бізнес-спільнота піддає сумніву аргументи «Укрзалізниці», згідно з якими тарифи на послуги «Укрзалізниці» мають зрости на 14,2% вже з квітня. Про це йдеться в статті видання Uaprom.info.

«Підвищення вартості послуг «Укрзалізниці» має супроводжуватися чітким планом щодо поліпшення інфраструктури», - заявив генеральний директор «Українського клубу аграрного бізнесу» Тарас Висоцький.

Так, на думку Висоцького, якщо разом з індексацією буде представлений чіткий план з використання додаткових надходжень для інвестицій в інфраструктуру, локомотиви, вагони, ремонт полотна, тобто, те, що в перспективі забезпечить впевненість в перевезеннях, поліпшить їх якість, то ми можемо на це погоджуватися.

«На жаль, зараз індексація базується на інфляційному факторі, але не підтверджується чітким фінансово-інвестиційним планом, через що вона сприймається вороже», - вважає Висоцький.

У той же час, в асоціації «Укрцемент» заявили, що формування тарифу повинно залежати від якісних показників роботи «Укрзалізниці».

«На ті ж показники рентабельності можна вийти за рахунок збільшення не вартості, а кількості перевезень за нижчим тарифом», - заявив менеджер з екології і технологій асоціації «Укрцемент».

Індексація тарифів, на його думку, повинна бути збалансованою з показниками якості обслуговування на ринку залізничних перевезень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: