Скільки можна заробити на домашній сонячній електростанції? Відомий телеведучий розказав про свій досвід

Скільки можна заробити на домашній сонячній електростанції? Відомий телеведучий розказав про свій досвід
Теоретична окупність (якби не було споживання виробленої електроенергії) - 13660/2490=5,49 років, - телеведучий

За підсумками 2019-го року, сонячна станція потужністю 11,73 кВт «видобула» 13,1 МВт/годин чистої сонячної електроенергії, - Кондратюк

Відомий телеведучий Ігор Кондратюк поділився власним досвідом, скільки коштувало встановити домашню сонячну електростанцію і скільки він заробив на ній за 2019 рік. Свої розрахунки Кондратюк оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

За словами телеведучого, його сонячна електростанція розташована «на широті Києва». «За підсумками 2019-го року, сонячна станція потужністю 11,73 кВт «видобула» 13,1 МВт/годин чистої сонячної електроенергії. Що згідно договірного зеленого тарифу 0,19 євроцентів/кіловат (станцію введено в експлуатацію в липні 2018 року) дає річний «дохід» у 2490€. Витрати на станцію склали 13660€. Отже, теоретична окупність (якби не було споживання виробленої електроенергії) - 13660/2490=5,49 років», - навів розрахунки Кондратюк.

Ведучий запевняє, що інформація наведена ним «є точнішою, ніж ви можете знайти на сайтах фірм, що пропонують свої послуги в будівництві домашніх станцій на сонячних батареях».

Кондратюк ще й описав технічні дані свої сонячної електростанції. «34 панелі Longi Solar LR6-72 -345w 5bb; інвертор - GoodWE GW15K-DT, роботи по монтажу додаткової конструкції, сонячних панелей та їхнє підключення до мережі склали 41% від вартості станції. Кут нахилу панелей - 32 градуси (ідеально було би двічі на рік міняти кут нахилу, але така конструкція в моєму випадку була б складнішою та дорожчою. При цьому виробленої електроенергії було би більше аж на 4,4 %)», - написав Кондратюк.

Як повідомлялося, Україна до 2050 року може повністю відмовитися від вугільної енергетики - Мінекоенерго.

Нагадаємо, дев’ять порад як взимку платити менше за електроенергію.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: