Ціна нафти WTI впала нижче $ 8 вперше в історії

Ціна нафти WTI впала нижче $ 8 вперше в історії
Ціни на американську нафту знижуються в понеділок на побоюваннях подальшого скорочення попиту

Це найсильніше одноденне падіння в біржовий історії торгів

Обвал почався сьогодні вранці після новин про те, що нафтосховища США скоро можуть бути повністю завантажені.

Вартість найближчого ф’ючерсу на нафту марки WTI впала на 57,09%, до $ 7,84 за барель станом на 19:38 (за Києвом).

Про це свідчать дані торгів на лондонській біржі ICE.

Ціни на американську нафту знижуються в понеділок на побоюваннях подальшого скорочення попиту і швидкого заповнення нафтосховищ. Це найсильніше одноденне падіння в біржовий історії торгів.

Нагадаємо, вартість травневих ф’ючерсів нафти марки WTI впала нижче $18 за барель вперше з січня 2002 року. Станом на 16:00 п’ятниці, 17 квітня, вартість травневих ф’ючерсів WTI досягла мінімуму в $17,46 за барель. Під час торгів ціна WTI скорегувалась і до 17:55 досягла $18,46 за барель.

Аналітики Goldman Sachs прогнозують подальше зниження цін на нафту попри закінчення нафтової війни і найбільше в історії скорочення видобутку. Головною причиною такого зниження аналітики називають значну втрату попиту в квітні-травні цього року, викликану пандемією коронавірусу.

Як повідомлялося, травневі ф’ючерси на нафту WTI, впавши більш ніж на 20%, вперше з 1999 року опускалися в понеділок під час азіатської сесії нижче 15 доларів за барель через зростаючі побоювання, що сировину незабаром ніде буде зберігати в умовах рекордно низького світового попиту. Водночас, нафта Brent знижується в понеділок, 20 квітня, менш ніж на 2%. Величезна розбіжність в цінах виникла і між спливаючими травневими і червневими ф’ючерсами на WTI, які знижуються тільки на 5,5%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: