У Європі вирішили боротися з імпортом товарів за заниженими цінами

У Європі вирішили боротися з імпортом товарів за заниженими цінами

Нові торгові правила в ЄС вступлять в силу з 20 грудня

Європейська рада затвердила нові правила по боротьбі з імпортом товарів з третіх країн, що надходять на ринок за заниженими цінами за втручання держави.

Про це йдеться в документі, опублікованому на офіційному сайті Євроради.

Згідно з документом, такі заходи спрямовані на захист європейського виробника на внутрішньому ринку і боротьбу з впливами демпінгового імпорту з країн, що не входять до складу ЄС.

Нові антидемпінгові правила будуть усувати колишні відмінності між ринковою і неринковою економікою для розрахунку демпінгу при збереженні того ж рівня захисту для виробників.

Як повідомляється, Єврокомісія має намір регулярно моніторити «істотні ринкові спотворення» між ціною продажу продукту і його собівартістю.

Залежно від результатів моніторингу комісія буде надавати дозвіл встановлювати ціну продукту, посилаючись, наприклад, на ціну товару в країні з аналогічним рівнем економічного розвитку або на відповідні неспотворені міжнародні витрати і ціни.

Крім того, для компаній з країн-членів Євросоюзу будуть скасовані деякі бюрократичні процедури, що стосуються поставок товарів на внутрішній ринок, а малі і середні підприємства будуть отримувати допомогу в процесуальних питаннях у разі подачі скарг в антидемпінгових справах.

Нові торгові правила вступлять в силу з 20 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: