У Євросоюзі хочуть скоротити робочий день для підтримки економіки

У Євросоюзі хочуть скоротити робочий день для підтримки економіки
Скорочення робочого дня в умовах пандемії коронавірусу врятувати мільйони робочих місць та допоможе швидше перезапустити європейську економіку, - президент Єврокомісії 

Держава виділятиме допомогу компаніям, що переводитимуть працівників на скорочений графік, - президент Єврокомісії

Європейська комісія запропонує механізм для скорочення робочого дня для пом’якшення економічних наслідків у зв’язку з пандемією коронавірусу. Про це оголосила президент Єврокомісії  Урсула фон дер Ляєн.

Зазначається, що держава виділятиме допомогу компаніям, що переводитимуть працівників на скорочений графік.

 «Мета цієї ініціативи – допомогти країнам, які найбільше постраждали від коронавірусу, зокрема, Італії та Іспанії, завдяки солідарній підтримці інших країн-членів…  Це допоможе врятувати мільйони робочих місць під час кризи та допоможе нам швидше перезапустити європейську економіку після зняття карантинних обмежень», - повідомила Урсула фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії зазначила, що подібний інструмент вже продемонстрував ефективність в окремих країнах-членах ЄС, які його задіяли під час економічної кризи 2008 року.

Нагадаємо, раніше Європейський парламент схвалив три термінові пропозиції для підтримки економіки ЄС під час пандемії коронавірусу.

Також ЄС призупинив дію правила, що зобов’язувало авіакомпанії використовувати щонайменше 80% зарезервованих слотів на зліт-приземлення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: