У МОЗ озвучили вартість лікування від коронавірусу в Україні

У МОЗ озвучили вартість лікування від коронавірусу в Україні

Майже 20-30% тих, хто знаходиться в лікарнях з коронавірусом, потребують інтенсивної терапії

Сума залежить від ступеня тяжкості стану госпіталізованих

Вартість лікування пацієнтів з коронавірусом в лікарнях України варіюється від 11 до 370 доларів США (приблизно від 300 до 10 тисяч гривень) на добу.

Про це ТСН розповіла заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микитчак.

За її словами, сума залежить від ступеня тяжкості стану госпіталізованих. Вона додала, що майже 20-30% тих, хто знаходиться в лікарнях з коронавірусом, потребують інтенсивної терапії.

«Держава бере на себе лікування через медичну субвенцію, а вже в квітні це лікування буде профінансовано за рахунок пакета програми медичних гарантій Національної служби України», - пояснила Микитчак, зазначивши, що в протокол лікування захворювання включені і експериментальні препарати.

Представниця МОЗ додала, що відповідно до розробленого відомством експериментального протоколу для боротьби з інфекцією застосовуються також медикаменти, які ще не зареєстровані в Україні, а також препарати за принципом off-label.

«Це означає, що в інструкції до цього медичного препарату немає прямої вказівки на лікування коронавірусу», - пояснила Микитчак.

Вона також прогнозує, що через п'ять-десять днів в Україні може статися сплеск зростання кількості інфікувань новим коронавірусом Covid-19 через те, що чимало українців знехтували карантином і пішли до церков на Великдень.

Як відомо, за даними Центу громадського здоров’я України, станом на 9:00 19 квітня в Україні 5449 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: