У МОЗ пояснили, чому в Україні знов заборонили роботу ринків

У МОЗ пояснили, чому в Україні знов заборонили роботу ринків
Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко вирішив скасувати власну постанову, якою при певних умовах дозволялась робота ринків під час карантину
Фото: vezha.ua

Ляшко пояснив, що зважаючи на порушення було відкликано постанову, якою прописувалась можливість роботи ринків

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що його постанова з рекомендацією місцевим органам влади заборонити роботу ринків викликана недотриманням протиепідемічних умов.

Про це Ляшко сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Коли ми видавали попередню постанову, якою рекомендували відкривати ринки за певних умов ... основна мета, яку ми переслідували - це доступність до харчових продуктів малозабезпеченим верствам населення. Водночас деякі органи місцевого самоврядування сприйняли цю постанову як керівництво до дії і відкрили майже всі ринки», - заявив головний санітарний лікар.

Ляшко пояснив, що зважаючи на порушення було відкликано постанову, якою прописувалась можливість роботи ринків. Також, за словами Ляшка, додатково видано постанову головного санлікаря, яка «дає рекомендацію органам місцевого самоврядування закрити ринки».

«Сьогодні у мене на кону стоїть питання стримування коронавірусного захворювання», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко вирішив скасувати власну постанову, якою при певних умовах дозволялась робота ринків під час карантину. 

Як відомо, 30 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило роботу продуктових ринків у період карантину за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: