Україна з початку року експортувала понад 27 млн тонн кукурудзи

Україна з початку року експортувала понад 27 млн тонн кукурудзи
Експорт зернових в цьому сезоні на 8,19 млн т перевищує результат за аналогічний період минулого маркетингового року (43,77 млн т)

Загалом з початку маркетингового року - липня 2019 - Україна експортувала 51,9 млн т зернових

Україна з початку маркетингового року (липень 2019 - червень 2020) станом на 13 травня 2020 року експортувала 51,9 млн т. зернових. Про це свідчить інформація з «Інформаційно-аналітичного порталу АПК України».

Зазначається, що експорт зернових в цьому сезоні на 8,19 млн т перевищує результат за аналогічний період минулого маркетингового року (43,77 млн т).

З України на 13 травня експортовано:

пшениці - 19,35 млн т (більше на 4,86 млн т);

ячменю - 4,73 млн т (+1,31 млн т);

кукурудзи - 27,2 млн т (+2,07 млн т);

жита - 8,2 тис. т (-80 тис. т).

Нагадаємо, що цього року весняна посуха завдала нищівного удару сільському господарству південних регіонів України. Найгірша ситуація в Придунав'ї, де загинуло до 80% озимих.

Супутниковий моніторинг дає невтішні прогнози урожаю для України, бо через засуху у квітні постраждали озимі у південних регіонах.

Як повідомлялося, міністр економіки Ігор Петрашко запевняє, що цьогоріч запасів пшениці в Україні удвічі більше за минулі роки.

Зазначимо, Україна цього року збільшила експорт зернових та зернобобових культур майже на 20%.

«Главком» вперше написав про ймовірний брак продовольства в Україні ще понад місяць тому у матеріалі «Чи буде хліб? ООН попереджає – Україна не чує». У статті йшлося про те, що представники вітчизняної хлібопекарської галузі закликали президента та уряд обмежити експорт зерна - інакше різко зросте вартість хліба і хлібобулочних виробів. 

Сьогодні вже в ООН говорять про голод біблійного масштабу, що може охопити світ через кілька місяців.

До відома, українські аграрії втрачають третину прибутків через ерозію грунтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: