Коронавірус «підкосив» одну з найбагатших економік Європи

Коронавірус «підкосив» одну з найбагатших економік Європи
Криза 2020 року виявила структурні проблеми в економіці Швеції, серед них неефективність ринку нерухомості, проблеми в сфері працевлаштування

ВВП країни за підсумками року «просяде» на 6,9-9,7%

Падіння економіки Швеції, що є однією з найбагатших країн Європи, буде «глибоким і сильним» через пандемію коронаіруса. Про це пише Bloomberg з посиланням на економістів одного з найбільших банків країни Swedbank.

Економісти прогнозують, що ВВП країни за підсумками року «просяде» на 6,9-9,7%, незважаючи на відмову Стокгольма від жорстких обмежень щодо пересування жителів країни і бізнесу, на які пішли інші держави у всьому світі.

Однак у Центробанку королівства вважають «контрпродуктивним розганяти економіку за рахунок зниження ключової ставки, особливо в умовах того, що вплив негативних ставок на ВВП неоднозначний».

Фахівці наголошують, що криза 2020 року виявила структурні проблеми в економіці країни. «Серед них неефективність ринку нерухомості, проблеми в сфері працевлаштування (обмеженість кар'єрних можливостей для молодих фахівців і прибулих в країну мігрантів)», - йдеться у повідомленні.

Також пандемія коронавіруса виявила проблеми в галузі охорони здоров'я Швеції.

Раніше у Центробанку королівства заявили, що відмова від жорстких карантинних обмежень не врятує економіку Швеції. Однак фахівці найбільшого банку королівства SEB вказали на те, що через відсутність жорсткого каратину падіння шведського ВВП все ж буде менше, ніж падіння економік інших скандинавських країн.

До відома, у світі станом на четвер, 14 травня зафіксовано 4 347 921 випадків зараження коронавірусом. Вилікувались - 1 549 343 осіб, померли - 297 220 осіб. Найбільшими епіцентрами поширення коронавірусної інфекції залишаються Сполучені Штати Америки - 1 390 734 випадків захворювання, Росія - 242 271 випадок, Велика Британія - 230 985 випадків, Іспанія - 228 691 випадок.

До відома, Швеція перебуває серед країн, що ще не досягли піку заражень коронавірусом.

Як повідомлялося, в ООН прогнозують, що пандемія може спровокувати кризу психічного здоров’я у світі.

Нагадаємо, Канада за останній місяць втратила рекордну кількість робочих місць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: