Запорізька область протягом року скоротила споживання газу на 1%

Запорізька область протягом року скоротила споживання газу на 1%

Найбільше скорочення обсягу зафіксовано серед побутових споживачів

Впродовж 2018 року ПАТ «Запоріжгаз» протранспортував більше 1 млрд м куб газу, а це на 11,6 млн м куб менше, ніж у 2017 році.

Споживання блакитного палива скоротили усі категорії споживачів газу, окрім ТКЕ. Найбільше скорочення обсягу зафіксовано серед побутових споживачів. У 2018 році воно склало 5,8% (на 20,304 млн м куб).

Промислові підприємства скоротили споживання газу на 0,53% (2,07 млн куб. м), установи та організації, що фінансуються з державного бюджету – на 9,8% (0,97 млн м куб). І тільки підприємства ТКЕ збільшили споживання на 3,6% (11,68 млн м куб).

«Обсяги споживання природного газу напряму впливають на фінансування ремонтних робіт та модернізації газотранспортної системи. Тому відповідно скорочення споживання  призводить до того, що ми не в змозі в повному обсязі виконати усі роботи для безаварійного газопостачання», - зазначила технічний директор ПАТ «Запоріжгаз» Тетяна Бузовська.

Більше 90% коштів з кожного кубометру газу отримують підприємства НАК «Нафтогаз України». І тільки близько 7% газорозподільні підприємства. Це в середньому 56 копійок з одного кубометра газу. На ці кошти утримуються газові мережі встановлюються лічильники, працює аварійна газова служба працює контакт-центр та центри обслуговування клієнтів по всій Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: