Запуск ринку газу для населення дозволив демонополізувати галузь – експерт

Запуск ринку газу для населення дозволив демонополізувати галузь – експерт
1 серпня в Україні почав працювати ринок газу для населення

«НАК« Нафтогаз» фактично пролобіював позбавлення облгазів монополії на поставки ресурсу населенню

Запуск ринку газу для населення, який активно лобіював НАК «Нафтогаз Україна», дозволив демонополізувати галузь і дав можливість споживачам самостійно вибирати постачальника. Про це в інтерв'ю «Українським новинам» заявив фінансовий директор групи Smart Energy Олексій Заєць.

«НАК« Нафтогаз» фактично виступив тараном в плані скасування ПСО і вибору постачальника останньої надії (ПОН). Тобто він пролобіював позбавлення облгазів (вірніше пов'язаних з ними підприємств, які займаються постачанням газу - газсбитов) монополії на поставки ресурсу населенню (домогосподарствам) і на підприємства теплокомуненерго (ТКЕ). Про це говорять і цифри», - зазначив він.

Нагадаємо, 1 серпня в Україні почав працювати ринок газу для населення. Це означає, що держава ввела принципово новий підхід до продажу газу для домогосподарств, а самі українці - можуть вільно міняти газового постачальника. Раніше ринок роздрібних поставок газу для населення був монополізований приватними компаніями-посередниками (газсбитамі), які належать операторам розподільних мереж (облгазам).

Як раніше повідомляли ЗМІ, ряд газопостачальних компаній, які пов'язують з олігархом Дмитром Фірташем, подали позови до суду з вимогою скасувати рішення Кабінету міністрів і Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), які забезпечують запуск ринку газу для населення. Про це свідчать постанови Окружного адміністративного суду від 2, 3, 7 і 9 липня 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: