Збільшення екоподатку у 25 разів вдарить по курсу і не допоможе екоголії - експерти

Збільшення екоподатку у 25 разів вдарить по курсу і не допоможе екоголії - експерти
Екологічний експерт Влад Антипов вважає, що законопроект про збільшення у 25 разів еко-податку не має жодного відношення до екології

Еколог впевнений, що різкий стрибок ставки податку вплине на конкурентоспроможність українських підприємств

Збільшення екологічного податку в Україні одразу у 25 разів призведе до подорожчання долара. При цьому позитивного впливу на екологію після прийняття законопроекту чекати не варто. Про це OBOZREVATEL розповів екологічний експерт, голова CERN Влад Антипов.

«До екології цей законопроект жодного відношення не має. Це робиться виключно для поповнення скарбниці. Гроші, що збираються з екологічного податку, це приблизно 5 млрд грн, просто витрачаються. Що реалізовано? Куди поділося? Це просто латання дірок і закриття не зовсім ефективного державного управління фінансами», — пояснює експерт.

Еколог впевнений, що різкий стрибок ставки податку вплине на конкурентоспроможність українських підприємств на світових ринках, скоротяться обсяги виробництва. «Це призведе до того, що буде менше експорту. А чим менше експорту, тим гірша ситуація з курсом гривні. На екологію це ніяк не вплине, а на курс гривні — може», — розповідає експерт.

Нагадаємо, президент об'єднання підприємств «Укрметалургпром» Олександр Каленков заявив, що підвищення екологічного податку у 25 разів призведе до скорочення темпів роботи підприємств та вдарить по економіці України.

Керівник організації «Еко патруль» у Дніпропетровській області Тетяна Лампика також впевнена: у випадку прийняття законопроекту постраждають ОСББ з котельнями, бо їм доведеться платити приблизно 500 тис. грн податку в рік. Крім того, малий бізнес може піти у тінь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: